Zero Trust Network Access

Voor veel organisaties is het belangrijk dat externe gebruikers altijd en overal veilig toegang hebben tot interne applicaties. Zero Trust Network Access (ZTNA) is een verzameling technologieën en functionaliteiten die dit mogelijk maakt. ZTNA hanteert een fundamenteel andere aanpak dan VPN’s en firewalls om veilige externe toegang te bieden.

ZTNA. Het snelle en veiligere alternatief

VPN's zijn onhandig en traag voor gebruikers. Ze bieden slechte beveiliging en zijn moeilijk te beheren. Zscaler Private Access (ZPA) biedt als een Zero Trust Network Access (ZTNA) oplossing gebruikers naadloze toegang tot bedrijfsapplicaties. Of een gebruiker nu op kantoor of op afstand werkt, ZPA geeft de gebruiker automatisch toegang tot de applicaties waarvoor hij of zij geautoriseerd is. ZPA schermt applicaties af, waardoor ze verborgen blijven voor de buitenwereld. De applicatie kan van binnen naar buiten verbinding maken. Gebruikers krijgen zo geen toegang tot het volledige netwerk, maar alleen tot specifieke, geautoriseerde applicaties.

"Tegen 2023 zal 60% van alle ondernemingen ZTNA gebruiken in plaats van VPN."

Gartner

"Tegen 2023 zal 60% van alle ondernemingen ZTNA gebruiken in plaats van VPN."

Vier ijzersterke kenmerken van ZTNA

  • ZTNA maakt alleen uitgaande verbindingen: IP's worden nooit blootgesteld, er is geen internetfacing. Het netwerk is zo onvindbaar.
  • ZTNA isoleert de applicatietoegang van het netwerk. Gebruikers krijgen alleen toegang tot applicaties die voor hen zijn geverifieerd.
  • ZTNA's native app-segmentatie zorgt voor één-op-één applicatietoegang. Verspreiding van malware en andere bedreigingen wordt zo voorkomen.
  • ZTNA hanteert een gebruiker-naar-applicatie aanpak in plaats van een traditionele netwerkbeveiliging.

Alleen toegang als alles klopt

ZTNA onderwerpt elk apparaat aan een 'Device Posture Check'. Hiermee worden bijvoorbeeld het besturingssysteem, de aanwezigheid van recente beveiligingsupdates en de naleving van het bedrijfsbeleid geëvalueerd. Alleen als een apparaat aan alle voorwaarden voldoet, krijgt het toegang.

Versnel de integratie van fusies en overnames

Bij fusies en overnames kan de integratie meerdere jaren duren, terwijl organisaties netwerken samenvoegen en omgaan met overlappende IP's. ZTNA verkort en vereenvoudigt dit proces.

Strategische samenwerking met Zscaler

Data4 Cyber Security heeft een strategische samenwerking met Zscaler, een toonaangevende aanbieder van Cloud-beveiligingsoplossingen. Dankzij deze samenwerking kunnen wij onze klanten voorzien van een volledig Zero Trust Network Access-kader, waarmee het potentiële aanvalsoppervlak drastisch wordt verkleind. Zscaler is een marktleider op het gebied van Cloud-beveiliging en is opgenomen in Gartner's Magic Quadrant. Het bedrijf heeft wereldwijd al vele organisaties geholpen met Zero Trust Network Access, waaronder 20% van de Forbes Global 2000-bedrijven.