Security Operations Center (SOC)

Regelmatig komen bedrijven in het nieuws die het slachtoffer zijn geworden van cyberaanvallen. De trend laat zien dat dit soort incidenten in toenemende mate voorkomt. Het is niet verwonderlijk, aangezien cybercriminaliteit een lucratief businessmodel is met enorme opbrengsten en een minimale kans op vervolging.

Firewalls, antimalware, software: hackers kunnen alle beschermingsmaatregelen omzeilen. In drie tot zes maanden verkennen ze het netwerk, identificeren ze kwetsbaarheden en proberen ze systeemprivileges te verkrijgen. Onzichtbaar en onopgemerkt. Dat is de reden van hun succes: bedrijven weten meestal niet dat hackers in hun netwerk aanwezig zijn.

Cybercriminaliteit is inmiddels ‘Chefsache’.

Een ransomware-aanval is niet alleen een ICT-probleem. Getroffen worden door een cyberaanval heeft niet alleen financiële gevolgen, maar kan ook de primaire processen van uw bedrijf verstoren, waardoor bepaalde bedrijfsonderdelen weken of zelfs maanden stil kunnen komen te liggen, met het risico dat het bedrijf dit niet overleeft. Het is dus belangrijk dat cyber security prioriteit heeft tot in de directiekamer. De kosten van mitigeren moeten op het hoogste niveau worden afgewogen tegen de kosten van een cyberaanval.

“Uw bedrijf niet interessant voor cybercriminelen?
Een kostbare denkfout.”

“Uw bedrijf niet interessant voor cybercriminelen? Een kostbare denkfout.”

Belangrijkste functies:

 • 24x7 Monitoring en Logging
 • Detectie
 • Incident Response
 • Recovery

SOC laat alle alarmbellen op tijd afgaan

De oplossing is een Security Operations Center (SOC) met een Security Information and Event Management (SIEM) systeem. Vergelijk een SIEM met een alarminstallatie: bij verdachte activiteiten geeft het een alarm af. Het SIEM monitort 24/7 het netwerk, inspecteert logbestanden en analyseert informatie met behulp van kunstmatige intelligentie. SOC-analisten onderzoeken elk alarm en bepalen welke maatregelen noodzakelijk zijn.

Dit levert het u op:

 • Wij monitoren proactief de actuele cyberdreigingen. Als we vaststellen dat een dreiging potentieel uw netwerk kan beïnvloeden, stellen we preventief mitigerende maatregelen voor om uw netwerk te beschermen en ervoor te zorgen dat u ongehinderd kunt blijven opereren.
 • Met onze SOC-service zorgen wij ervoor dat aanvalspogingen vroegtijdig worden opgespoord en gestopt. Onze ervaren beveiligingsanalisten zorgen voor continue monitoring van uw netwerk, waardoor verdachte activiteiten op tijd worden gezien en direct worden aangepakt.
 • Het is een bekend feit dat 95% van de ransomware aanvallen hun oorsprong vinden in phishing e-mails. Als onderdeel van onze service bieden we aan dat alle gebruikers verdachte e-mails direct naar ons SOC kunnen sturen. We zullen deze phishing e-mails grondig onderzoeken als potentieel beveiligingsincident. Hierdoor kunt u zich concentreren op uw kerntaken, terwijl wij uw digitale veiligheid waarborgen.
 • Om u te helpen bij het verminderen van beveiligingsrisico's, scannen we uw netwerk wekelijks op kwetsbaarheden en zwakke punten. Op basis van onze bevindingen stellen we passende mitigerende maatregelen voor. Onze experts blijven altijd up-to-date met de nieuwste cyberdreigingen, om ervoor te zorgen dat uw bedrijf te allen tijde beschermd blijft.
 • Onze SOC-analisten controleren dagelijks de effectiviteit van uw beveiligingsmaatregelen. We voorzien u regelmatig van zowel gevraagde als ongevraagde adviezen en bieden inzicht in uw huidige beveiligingsstatus. Verder fungeren we als uw gids in de complexe wereld van cybersecurity. Bijvoorbeeld, we zorgen ervoor dat uw organisatie volledig voorbereid is op de NIS2-regelgeving.
 • Ons uitgangspunt is dat u geen in-house cybersecurityexpertise nodig heeft. Dit bespaart u aanzienlijke kosten op de lange termijn, omdat u niet hoeft te investeren in training, personeel en onderhoud van cybersecurity-vaardigheden.
 • In essentie, als uw cybersecurity-partner, zijn wij er om ervoor te zorgen dat uw bedrijf beveiligd en regelgeving-compliant blijft, zodat u met vertrouwen kunt groeien in de digitale wereld.