Digitaal Forensisch Onderzoek

In een digitale wereld waarin technologie en gegevensverkeer centraal staan, is het van cruciaal belang om sporen van digitale incidenten te kunnen identificeren, vastleggen en interpreteren. Dat is waar Digitaal Forensisch Onderzoek om de hoek komt kijken.

Op dit moment hulp nodig bij een security incident? Bel onze 24/7 hotline: 088-0032888.

Bij gegevensdiefstal, malware-infecties of interne fraude laat elk incident een digitale voetafdruk achter die het verhaal vertelt. Met grondig forensisch onderzoek onthullen we niet alleen de gebeurtenissen, maar identificeren we ook de betrokkenen en adviseren we over preventie in de toekomst.

"Wij speuren naar verborgen digitale sporen, analyseren elk detail en onthullen de digitale waarheid."

“Snel een incident stoppen werkt alleen als het ook grondig gebeurt.”

Wat kunnen we voor u onderzoeken?

1. Onderzoek van laptops en desktop computers
Dit onderzoek focust zich op het analyseren van computers en laptops om digitale sporen te identificeren, vast te leggen en te interpreteren. Dit kan gaan om het vinden van malware, verwijderde bestanden, surfgeschiedenis, e-mails of elk ander bewijs dat kan helpen bij het onderzoek naar welke acties op het systeem uitgevoerd zijn.

2. Onderzoek naar lekken van bedrijfsinformatie
Het recherche onderzoek tracht de bron te vinden van ongeautoriseerde verspreiding of diefstal van vertrouwelijke bedrijfsinformatie. Dit kan gaan om gevoelige documenten, klantgegevens, of intellectueel eigendom.

3. Fraude Onderzoek
Dit onderzoek richt zich op het opsporen van bewijs voor misleidende of frauduleuze financiële activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn boekhoudfraude en identiteitsdiefstal. Forensische tools en technieken worden ingezet om digitaal bewijs van deze activiteiten te verzamelen.

4. Onderzoek naar afpersing
Dit onderzoek richt zich op het identificeren van bewijsmateriaal gerelateerd aan bedreigingen, chantage of andere vormen van dwang waarbij vaak losgeld of andere vormen van compensatie worden geëist.

5. Onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag
Dit digitale onderzoek focust zich op het identificeren en documenteren van ongepast of onwettig gedrag, zoals intimidatie, pesten of andere vormen van misbruik in een digitale context.

6. Achtergrond Onderzoek (OSINT)
OSINT, of Open Source Intelligence, betreft het analyseren van openbaar toegankelijke informatie. Bronnen zoals sociale media, websites en databases worden onderzocht om inzicht te verkrijgen in specifieke onderwerpen, personen, organisaties of gebeurtenissen.

Vergunning Data4 Cyber Security

Zonder POB vergunning is het in Nederland niet toegestaan om recherchewerkzaamheden te verrichten en zijn rapportages niet rechtsgeldig. De minister van Justitie en Veiligheid heeft Data4 Cyber Security de vergunning verleend.

Het POB-nummer van Data4 Cyber Security is 7624.

Voor aanvang van elk onderzoek beoordeelt Data4 Cyber Security eerst of er sprake is van een gerechtvaardigd belang