Cybersecurity Assessment

Cybercriminelen ontwikkelen voortdurend geavanceerde technieken om aanvallen mee uit te voeren. De behoefte om effectieve securitystrategieën te implementeren groeit met de dag. Naarmate organisaties meer afhankelijk zijn van informatietechnologie nemen de risico’s toe. Een hoger risico vraagt om een model voor risicobeheersing. In de Verenigde Staten heeft de overheid in samenwerking met het bedrijfsleven en de academische wereld, het Cybersecurity Framework ontwikkeld. Het Cybersecurity Framework is ontwikkeld in het kader van cyberterrorisme om organisaties te ondersteunen bij het in kaart brengen van hun integrale digitale weerbaarheid.

Verbeter de digitale weerbaarheid van uw organisatie

Het Data4 Cybersecurity Assessment is een risicobeoordeling. Het gaat over het inzicht, begrijpen, beheren, en mitigeren van risico’s. Dit is een cruciaal onderdeel van een risico management strategie binnen een organisatie. Het Cybersecurity Assessment vormt de basis voor evenwichtig securitybeleid, laat zien waar directe progressie mogelijk is en geeft richting aan investeringsvraagstukken. Een groot voordeel van deze methode is dat het relatief weinig inspanning van de opdrachtgever vraagt en het onderzoek in een kort tijdsbestek kan worden uitgevoerd. De onderzoeksresultaten worden gepresenteerd in een rapport. Voor management is dit een belangrijk instrument bij het opstellen van het (cyber-) securityprogramma dat zorgt voor een grotere mate van digitale weerbaarheid en vergroting van bewustwording.

“Etiam rhoncus. Maecenas tempus, tellus eget condimentum rhoncus, sem quam semper libero, sit amet adipiscing sem neque sed ipsum. Nam quam nunc, blandit vel, luctus pulvinar, hendrerit id”

Naam van de auteur van deze quote

“Etiam rhoncus. Maecenas tempus, tellus eget condimentum rhoncus"

Naam van de auteur van deze quote

De voordelen van het Data4 Cybersecurity Assessment

  Basis voor cybersecurity risicomanagement

  Input voor het security programma

  Bewust wording van zaken die in belang zijn voor de digitale weerbaarheid

  Bepalen van de quick-wins

  Geeft richting aan proces naar digitale weerbaarheid

  Vertaling van security investeringen naar zichtbaar resultaat